Chance for Life

Chance for Life

Bursa Chance for Life

Status: Inchis

Programul Bursa Chance for Life are ca beneficiari copii cu potențial intelectual ridicat proveniți din familii defavorizate social și/sau economic din Sectorul 6 și din Sulina, județul Tulcea. Acest program educațional urmărește să schimbe modurile tradiționale de abordare întâlnite în sistemul de învățământ obligatoriu și să îmbogățească nivelul de cunoștințe al elevilor la materiile de bază incluse în curriculum-ul școlar folosind diferite metode care au ca scop stimularea potențialului fiecărui copil. 

[ Show more ]

13,585 RON

Sumă:

9

Galantomi:

140

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Programul Bursa Chance for Life are ca beneficiari copii cu potențial intelectual ridicat proveniți din familii defavorizate social și/sau economic din București, Sectorul 6, și din județul Tulcea, orașul Sulina.

Acest program educațional urmărește să schimbe modurile tradiționale de abordare întâlnite în sistemul de învățământ obligatoriu și să îmbogățească nivelul de cunoștințe al elevilor la materiile de bază incluse în curriculum-ul școlar folosind diferite metode care au ca scop stimularea potențialului fiecărui copil. 

Bursa Chance for Life lucrează cu grupuri de maximum 7 copii pentru a permite o abordare individuală și a oferi suport pentru fiecare copil în parte. În plus, activitățile de învățare sunt unele ce încearcă să depășească rutina sarcinilor de lucru, iar metodele de predare sunt inovative, incluzând jocuri de logică, învățare interactivă, tehnici teatrale, grupuri de învățare - toate promovând curiozitatea și gândirea creativă și având ca scop stimularea și dezvoltarea competențelor de lider, încrederea și stima de sine.

Programul Bursa Chance for Life oferă oportunități pentru întocmirea unui plan specific de învățare; astfel profesorii și copiii discută despre nevoile fiecăruia, setează obiective, revizuie și evaluează progresul. Acest lucru duce la consolidarea abilităților de învățare ale copiilor prin asigurarea unui mediu sigur și confortabil și o atenție individuală și sprijin.

Copiii incluşi în programul Bursa CHANCE FOR LIFE beneficiază de:

- o masă caldă şi supliment nutritiv zilnic

- rechizite şcolare şi cărţi necesare studiului

- plata tuturor concursurilor şcolare la care participă in cadrul fundaţiei

- pregătire intensivă la limba română, la matematică, limba engleză, limba franceză

- activităţi de voluntariat în beneficiul altor copii aflaţi în dificultate
- mentoring şi îndrumare profesională pentru alegerii meseriei către care se simt atraşi

- activităţi recreative

- activităţi speciale destinate dezvoltării abilităţii de a citi şi a comunica

- tabere anuale naţionale şi internaţionale

- investigaţii medicale complete iniţiale

- consiliere si susţinere psihologică pentru toate problemele cu care se confruntă.

În timpul anului copiii sunt susținuți să participe la concursurile specifice vârstei lor și la olimpiadele de la diferitele materii la care își doresc. De-a lungul celor opt ani, 5 dintre beneficiari au devenit tineri studenți, demonstrând astfel eficacitatea programului. 

Fundația Chance for Life derulează în prezent acest program pentru 45 de copii și adolescenți (12 -17 ani), având ca sponsor principal Fundația Vodafone România, și pentru 5 copii (8-9 ani) având ca sponsor principal Kaufland România.